16. Vysoké hory Nitra a čestné členstvo SVTS

V roku 2005 bol založený náš najjužnejší územný klub SVTS v Nitre – Nitriansky horský spolok (NHS). Možno práve kvôli polohe ale aj malosti severanov trochu prehliadaný, osvedčil svoju životaschopnosť. Úspešne pôsobil v našich aj zahraničných horách v zime aj v lete (podrobnejšie tu). Najviditeľnejšou akciou NIHOSu sa postupom času stal festival Vysoké hory Nitra, ktorý zapísal svoju 16. edíciu 25. 11. 2023.

Samozrejme, nie je to iba Patrik Együd .  Ale. Prišiel s myšlienkou založiť NIHOS aj festival, zhromaždil okolo seba ľudí, ktorí spoločne nadchli ďalších spoluorganizátorov, nadšencov, ale aj pasívnych divákov. To všetko vytvorilo komunitu, ktorú ako pravidelný účastník festivalu oceňujem a chválim.

A práve preto a výnimočne (keď všetky predchádzajúce Čestné členstvá – najvyššie ocenenie SVTS, boli udelené na sneme SVTS v Žiline), sme Patrikovi toto uznanie jeho aj jeho kolegom rozhodli udeliť na „domácej pôde“, priamo na festivale a aj tým zdôrazniť to, čo pre tento Zoborský región NIHOS aj SVTS znamená. 

O dôležitosti, akú tomu spolok prikladá svedčí účasť prezidenta Jozefa Baníka a výkonného tajomníka Juraja Dlábika na pódiu pri odovzdaní. Ďalších členov ústredia, Jana Krchnavého a Tomáša Sanitru v hľadisku, kde nechýbal pravidelný účastník festivalu, emeritný prezident SVTS Jozef Zábojník.

Patrikovi blahoželáme a želáme veľa chuti do ďalšej práce.

Juraj Dlábik

Foto: Peter Michalík

  

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *