35. zimný kurz Základov VhT na chate pri Zelenom plese s Pitom, štvorkou a PREVYKom, 2.-5. Februára 2023

Výstrahy na uragán Pit boli už od začiatku týždňa, z chaty prichádzali jóbovky už od utorka: nad lesom sú stopy okamžite zafúkavané. Tak aj bolo, troch účastníkov vírus Pit zložil a jedného kontaktoval v mieste bydliska a to už vo štvrtok. Veď aj reklamní imeteo neskôr o Pitovi napísali, že vraj zúri.

Cieľom kurzu sa teda stal šťastný návrat domov. Najprv ale bolo treba vyteperiť kurzistov s báglami na chatu pri Bobrom jazere. Brnkačka. Máme svoje historické zimné skúsenosti s výstupom na chatu: kurzista to vzdal na Kežmarskej Bielej vode, inštruktor to otočil nad Medulienkou, blúdenie po ceste nad lesom, pripitý kurzista váľajúci sa v záveji, triezvy kurzista odbočil pri Kovalčíkovej chate na zelenú značku a pod. Ešteže nikoho nenapadlo robiť chaos s medveďou rujou.

Začiatok bol celkom OK, viď foto mosta. Nad Medulienkou to začalo, nad lesom meter. Bez snežníc alebo lyží: po pás. Aj skúter sa neskôr zahrabal. Kurzisti sa zgrupovali a striedavo prerážali záveje, podaktorí chamtivci aj vybrali spolušľapačom nejaké závažia z batohov. Zgrupovačom, chamtivcom aj ich obetiam píšem jednotky z taktiky. Poslednému družstvu: jednotka s hviezdičkou!

Na chate všelijaké tie hry s nylonom a duralom, akože zlaňák, prusík, záchrana. Potom si cez prestávku šli za chatu zahrať trocha nohejbal. Úplne zablúdili, ani tyče na sieť nenašli. Ešteže mali lopatky a prehrabali sa naspäť na chatu. Abalakovy sa tentoraz nekonali, lebo ľady boli pod lavinóznymi svahmi (SLN 4) a pleso preliate vodou. Nedeľný výhľad z jedálne: lavína spod Pyšných št. došla až ku plesu. Odtrh ako zo šlabikára. Odchod domov začal spred chaty husím pochodom, takisto ako po predchádzajúcich štvorkových Brnčakurzoch.

Podľa počtu fotiek súdim, že všetci sa šťastne dostali po Pitovej kalamite nielen dole z chaty, ale aj celkom slušne domov.

autori foto: Milanko a kurzisti.         

🙂 BaJo, Betka, Marek:   ĎAKUJEEEEEM!!!  

peter(bodka)kalensky(kysláryba)džímejlkom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *