15. tatranské stretnutie SVTS ( 2.opakovací Brnčakurz)

Scheduled Aktuality

Tlačová správa (AFP, AP, BBC, DPA, TASS)

Už v poradí 15. jesenné stretko sa uskutočnilo v dňoch 14. – 18.9.2016 na Chate pri Zelenom plese. Tentokrat sme sa rozhodli predĺžiť si víkend o voľný deň na 4 dni a dobre sme urobili. Prvé dva dni bolo krásne jesenné počasie, vhodné na výstupy. Výhľady sme si vychutnávali v štvrtok z Lomnického, Jahňacieho či Kežmarského štítu. V piatok bol na programe opäť aj Lomnický štít, takže tí, čo prišli o deň neskôr si ho mohli pokojne vychutnať tiež. Výhľady z neho už menej, keďže sa začalo pomaly zaťahovať. Ale zase nebolo to až take hrozné, čo zahlásil aj Bartek na začiatku Nemeckého rebríka: “Hm, tohto roku kaňoning nebude.” Okrem Lomnického štítu sa inštruktori so svojimi zverencami vydali ešte na Čierny štít, Kolový štít a poniektorí si dali aj celý Karbunkulový hrebeň.

Sobotňajšie pokusy o dosiahnutie vrcholu Jastrabky, Belasej veže a prechodu Karbunkulovým hrebeňom sa skončili pre väčšinu zbabelým únikom pred kvapkami dažďa. A tak sme sobotu poväčšine strávili v bare. Nestrácali sme ale čas posedávaním, ale občas sme vyšli ku plesu a vytriešťali očy na vodopády valiace sa z Lomničáku. Pomedzi tieto zdravotné vychádzky sme si zopakovali vedomosti z letného a zimného kurzu VhT. Týmto môžeme sobotu zapísať ako 2.opakovací Brnčakurz. Tvrdé jadro kurz zmeškalo: Paľo s Evkou a Darinou si dali kus Karbunkulového hrebeňa. Miška, Petr a Pavol si prali ponožky, bundy aj spodnú bielizeň v knihovníctve č.15 na Žeruchách. Pavol sa snažil uchrániť si suché nohy a namiesto lezečiek si predvídavo vzal vibramy. Márne. Mokro mal aj vo vibramách.  V neďeľu už iba zhľadávanie matroša, zvrškov a príprava na najťažší deň: pondelok v robote.

Na túrach sa tentokát postarali 5 inštruktori I2 (Peťo, Rišo, Janko, Jožko, Ľuboš) a 4 inštruktori I1 (Marek, Paľo, Ľuboš, Betka). ĎAKUJEME ! Aj kvôli počtu inštruktorov časť účastníkov spala kadetade, sťahovali sa z izby na izbu a pod. Prišlo viac (29 členov SVTS + 5 nečlenov = 34) účastníkov ako sme očakávali podľa počtov z minulého roku. Na rok 2017 sme už rezervovali viacej postelí na chate. Takže vás týmto rovno aj pozývam na 16. jesenné stretnutie na Chate pri Zelenom plese. Dovidenia.

Za  prevyk AS

A foto príloha:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

vrcholový hrebeň na Čierny štít v jeho prvej časti, autor Alzbeta Stofanakova

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

vrcholový hrebeň na Čierny štít v jeho druhej časti, autor Alzbeta Stofanakova

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

na vrchole Čierneho štítu,  autor Alzbeta Stofanakova

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

únik pred sobotným dažďom spod Jastrabej veže, autor Bartlomiej Florczyk

brnca16-110

Paľo vysvetľuje uzlikovanie, autor Jano Krchnavy

brnca16-111

Ľuboš oboznamuje s postupom záchrany, autor Jano Krchnavy

brnca16-124

Peťova ukážka rýchleho zlaňovania, autor Jano Krchnavy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *