Kalendárik SVTS 2021 – je rozhodnuté

Ján Krchnavý

V piatok 27. 11. sa uzavrelo hlasovanie o záber roka SVTS. Tento rok to bolo takmer 1:1, keď svoje zábery prihlásilo 22 autorov a o tom, ktorý bude ten najlepší rozhodlo 24 hlasujúcich.
Obom týmto skupinkám pekne ďakujeme!
Ako viete, systém hlasovania je taký, že neurčujete iba najlepší záber, ale prideľujete aj druhé a tretie miesta, aby sa rozhodlo v prípade rovnosti 1. miest. Napriek tomu sa nedalo určiť kompletné poradie medailistov…, ale k veci.
Druhého v poradí nespoznáme, budú dve 3. miesta, pretože Jaroslav Sandanus a Juraj Dlábik obsadili pri zhodných hlasoch spoločné 3. miesto.


Našťastie prvé miesto (o ktoré tu hlavne ide), získal bez akýchkoľvek komplikácií už dá sa povedať tradičný víťaz: Jano Krchnavý – srdečne blahoželáme.


Víťazný záber (západ slnka na Ďumbieri), porazil aj zahraničné atraktívne zábery z Álp, či Himalájí.

Pretože boli autori anonymní pri hlasovaní, je na čase odtajniť ich. Súbor, podľa ktorého ste hlasovali je doplnený ich menami, takže si môžete pozrieť, koho záber vás zaujal TU.

Kalendárik dostane každý člen SVTS poštou s ročenkou SVTS 2020.

Ako býva zvykom, oslovujem autora víťazného záberu, aby nám priblížil okolnosti jeho vzniku. Opäť sa ukázalo, že zábery nevznikajú iba tak a viažu sa k nim zaujímavé príbehy…

Takže nechajme prehovoriť autora víťazného záberu Jana Krchnavého:
Pár slov k fotografii „západ slnka na Ďumbieri“
Nový rok 2020 sme s kamarátom Josem privítali na Chate MR Štefánika. Nepríjemné zamračené a veterné počasie zo Silvestra sa zmenilo na krásny zimný deň. Doobeda opustili chatu všetci zábavy chtivý hostia, tak sme sa poobede vybrali na Králičku a po návrate na chatu sme sa rozhodli podvečer ešte vystúpiť na najvyšší vrch Nízkych Tatier. Cestou hore sme sa kochali perfektnými výhľadmi na hrebeň Vysokých Tatier. Keď sme vyšli na vrchol slnko sa skrylo za oblaky nad obzorom. Po pár minútach sme boli vymrznutí v studenom vetre a Jose nesmelo navrhoval návrat do tepla. Vysvetlil som mu, že pred západom slnka neodídem z vrcholu. Za pár minút sa objavilo zapadajúce slnko a osvietilo vrcholový dvojkríž. Pár minút som mačkal spúšť na svojom kompaktnom fotoaparáte a tešil som sa na domácu úpravu fotografií. Jedna z nich sa objaví na kalendáriku na rok 2021.

Na chatu sme sa vrátili za tmy a ráno 2. januára sme opäť v krásnom počasí prešli cez Ďumbier na Chopok.
Pridávam ešte pár ilustračných obrázkov z popisovaného silvestrovského výletu.
Jano

 

 

Juraj Dlábik, ústredie SVTS

2 komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *