Zimný kurz VhT s Polar Alpin Trenčín 3. – 4. 2.

from to
Scheduled Aktuality Kluby Polar Pozvánky a Novinky

Zimný kurz VhT na Chate Chleb, 3.-4. 2. 2018

Klub Polar Alpin Trenčín pozýva všetkých záujemcov na Zimný kurz základov VhT
v termíne 3.-4. februára 2018. Kurz sa uskutoční na Chate Chleb v Malej Fatre (http://www.chleb.sk). (Nemýľte si to s Chatou pod Chlebom, ale je to blízko, cca 300 m.)

Prístup na chatu individuálne, buď z Vrátnej doliny cez Snilovské sedlo (možnosť využiť aj prvú lanovku o 9:00) alebo z druhej strany zo Šútova. Otvorenie kurzu bude v sobotu 3. februára o 10:00. Buďte prosím dochvílni. Teoretická výuka prebehne na chate, praktická časť v teréne (pohyb po snehu, istenie na ľadovci, brzdenie cepínom, práca s lavínovým vyhľadávačom). Stravovanie z vlastných zásob, na chate je k dispozícii kuchynka. Ukončenie kurzu v nedeľu 4. februára o 14:00. Účastnický poplatok: členovia SVTS 10 €, nečlenovia 20 €. V cene kurzu nie je zahrnuté ubytovanie na chate (12 €).

Potrebná výstroj a výzbroj: sedací a hrudný úväz, prilba, zlanovacia osma, HMS karabína, 2x karabína s poistkou zámky, plochá slučka na zviazanie sedacieho a hrudného úväzu 1.5 – 1.7 m (podľa výšky postavy), 2x repšnúra o priemere 5 mm a dĺžke 2 m, mačky, cepín, zimná turistická obuv, teplé oblečenie (aj do rezervy, nezabudnite náhradné rukavice), čelovka. Uvedená výstroj je podmienkou na absolvovanie kurzu, kto nemáte vlastnú, zabezpečte si jej zapožičanie! Odporúčaná výstroj: lano, lavínový vyhľadávač, sonda, lopata.

Prihlášky posielajte na: (alebo cez facebook). V prihláške uveďte meno a priezvisko, adresu trvalého pobytu, dátum narodenia, číslo preukazu SVTS (nečlenovia uvedú „nečlen“).

Na stretnutie s Vami sa tešia inštruktori VhT:
Rasťo Cabala a Andrej Hricko

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *